Защо да хапваме телешко месо?

Телешкото е изключително вкусно и полезно месо. Разбира се, е от значение в какви условия е отглеждано животното и дали се е хранило предимно с трева или със зърно.

Винаги избирайте прясно месо, от доказан източник, независимо дали ресторант или магазин. Био месото, от животно хранено с трева, съдържа пълен протеинов профил и е много по-вкусно, съобщават от foodpanda.

YouTube

Благодарение на големите площи зелени пасища, Великобритания е лидер в продажбата на качествено месо.

– Телешкото месо е едно от най-питателните храни и съдържа всички необходими аминокиселини за изграждане на мускули и кости.

– Също така е чудесен източник на витамини от група Б (жизненоважни за мозъчната функция) и най-абсорбиращата се форма на желязо (наричана хем желязо), която изгражда червени кръвни клетки и ви дава енергия. Нейният богат магазин на цинк подпомага имунната система.

– Това месо съдържа както наситени, така и мононенаситени мазнини, (за които се смята, че предпазват от сърдечни заболявания). Противно на преобладаващата догма, се оказва, че няма добри доказателства в подкрепа на идеята, че наситените мазнини са вредни.

– Месо от едър рогат добитък, хранено с трева, е чудесен източник на омега-3 мастни киселини и конюгирана линолова киселина, която някои проучвания показват, че намалява риска от рак, затлъстяване, диабет и някои нарушения на имунната система.

– Телешкото е проста храна за готвене. Не изисква сложни процедури за приготвяне.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе