Днес откриват 18-ият Панаир на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти

От днес до 24 юли в Разград ще се проведе 18-ото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти.

За тридневните празници се очакват официални гости от побратимените градове  Витенберге, Германия; Слобозия, Румъния; Одунпазаръ, Република Турция и Димитровград /Цариброд/, Сърбия.

YouTube

Близо 90 занаятчии ще участват с щандове на Панаира с грънчарство, декоративни свещи, бижутерия, обработка на дърво, стъклопис, текстил, ковано желязо, кукли, плъстене, иконопис и др.

Днес от 10.00-12.00 ч. и от 15.00-17.00 ч. в Етнографски музей кв. „Вароша“ ще се проведе Детска работилница „Първи стъпки в занаята“.

Малко по-късно от 19.00 часа във фоайето на Общински културен център ще бъде открита авторска изложба „Ракурси на Минка Христова от Панаира и Фестивала“.

От 20.00 часа пред ОКЦ на пл. „Момина чешма“ започва дефиле на танцовите състави и от 20.30 часа на сцената на пл.“Момина чешма“ /при дъждовно време в зала на ОКЦ/ кметът д-р Валентин Василев ще открие Панаира на кисело мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти 2019, след което ще започне концерт на ДТШ „Хорце“ – Разград, Русия, Чили, Канарски острови, Китай и Грузия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе