Предлагат 16 дни коледна ваканция за учениците

Предвижда се четвъртокласниците вече да учат до средата на юни.

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане проект на график на учебното време през предстоящата учебна година, предаде bTV.

Четири са предвидените ваканции. Планира се есенната да е от 1 до 3 ноември, а коледната да продължи 16 дни – от 21 декември до 5 януари, включително.

На 6 февруари започва вторият срок, така че 5-и ще бъде неучебен.

От 11 до 20 април ще е пролетната ваканция за учениците от първи до единадесети клас, а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

На 29 май би трябвало да приключи учебната година за децата от първи до трети клас, а на 16 юни – за учениците от четвърти до шести клас. Предвижда се до 30 юни да посещават училище учениците в паралелки в спортните училища, както и всички ученици от седми до единадесети клас.

Държавните зрелостни изпити са предвидени за 20 май – по български език и литература, и на 22 май – втори изпит. Предлага се на 9 юни да се проведе национално външно оценяване по БЕЛ за седми и десети клас. По математика може да е на 11 юни.

За външното оценяване за четвъртокласниците планираните дати са 27 и 29 май. То ще бъде по български език и математика.

Успоредно са предложени за обсъждане и проекти на графици на ученическите олимпиади, на националните състезания, както и на състезанията по професии през следващата учебна година.

Времето за обсъждане на предложените от МОН варианти е един месец от публикуването на официалната страница на ведомството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе