Стойчо Стоев: Изкуственият терен ме притеснява (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев и защитникът Георги Терзиев участваха в пресконференция преди мача с Валур от II предварителен кръг на Лига Европа. В началото Стоев бе запитан как ще се отрази отсъствието на Марселиньо и Козмин Моци.

Ние не играем за първи път без Марселиньо и Моци. Цяла седмица дъвчем тази тема, така че разчитам на тези играчи, които са в този момент в Рейкявик. Аклиматизират се футболистите, но е малко трудно, тъй като климътът е различен. Денят е дълъг, не се стъмва и това е странно за телата им“, сподели Стоев.

YouTube

Треньорът коментира и съперника.

Валур се опитва да играе колективо, да създава бързи атаки и включват не малко футболисти. През двата двубоя с Марибор играха по еднотипен начин. Притеснително е, че ще играем на изкуствен терен. Всичко е различно, тичането, скоростта на топката. След като е одобрен от УЕФА, ние трябва да играем и да се представим добре. Здравословно Вандерсон е готов. Когато след едно отпадане победиш, е нормално психически да си по-добре, но всеки мач си има своята значимост и стойност и няма значение. По-важен е настоящият мач, където трябва да се представим на ниво„.

Георги Терзиев, който се утвърди като титуляр в последните мачове е оптимист за двубоя с исландците.
Запознати сме със стила на игра от Валур. Надявам се с отборна игра да неутрализираме атакуващите им футболисти. По-особен ще е за нас терена, но дано след днешната тренировка да се нагодим и да нямаме проблеми. Не мисля, че ще има подценяване, тъй като знаем колко важен е мачът. Трябва да преодолеем противника, защото знаем каква е целта ни”, заяви Терзиев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе