Опасност от пожари в Северна България!

Най-топло се очертава в крайните северни и крайните югозападни райони.

Горещо и задушно време ни очаква до края на седмицата. Днес температурите в ранния следобед ще достигнат стойности между 30 и 35 градуса. Най-топло се очертава в крайните северни и крайните югозападни райони. Облачността ще се увеличи във втората половина на деня, но превалявания не се очакват. Ако има такива, те ще са незначителни и на изолирани места в Стара планина и Родопите.

YouTube

Опасността от полски и горски пожари ще се увеличи в следващите 2-3 дни.

Най-сериозен риск се очертава в районите с високи температури – най-северните части на Дунавската равнина.

Черноморието също ще е в плен на високите температури днес, въпреки че там термометрите ще показват около 28-29 градуса. Морската вода – с градус-два по-хладна. Вълнението на морето – слабо с височина на вълните до 1 метър.

В началото на следващата седмица времето отново ще е нестабилно. Още през почивните дни в района на Италия ще се оформи зона с ниско атмосферно налягане. Ще усетим захлаждане, по-добре изразено в западната половина на страната. В понеделник и вторник очакваме в Западна и Централна България валежи с гръмотевични бури. Ще има опасност от градушки. Към средата на седмицата времето ще се стабилизира с дневни температури около 30 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе