Sony разработва персонален климатик

Японската компания Sony разработва интересно устройство – носим климатик Reon Pocket.

Според компанията, кондиционерът е в състояние да ни затопля в студа и да ни охлажда при горещо време.

YouTube

Reon Pocket е малка джаджа, която се поставя в специален джоб на гърба на тениската или ризата. Устройството е сравнимо по размер с банкова карта, а теглото му е само 85 грама, става ясно от демонстрационно видео.

За отопление и охлаждане приспособлението използва елемент на Пелтие (термоелектрически преобразувател, чийто принцип се основава на ефекта на Пелтие – възникване на температурната разлика при протичане на електрически ток).

Ще можем да контролираме носимия климатик с помощта на смартфон, като избираме желания режим на работа. Sony обещава автономна работа на устройството в продължение на един ден, а пълното зареждане на батерията ще отнема два часа.

Устройството звучи впечатляващо на хартия – управлява се пред iOS или Android смартфон, батерията му изкарва 24 часа, зарежда се за 2 часа, ползва същият тип зарядно като модерните смартфони – USB-C.

Ще дойде в два варианта – стандартен и Lite, като вторият има само ръчни настройки, докато вторият ще включва в близкото бъдеще автоматични и лични настройки, както и контрол над въздушната струя.

Ключовото е да се ползва специална долна фанелка, която има джоб за устройството, което трябва да стои в горната част на гърба.

Остава да видим дали той ще е реално толкова ефективен, но от Sony твърдят, че в тестовете им се постига охлаждане на тялото с цели 13 градуса Целзий и затопляне с 8 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе