Лудогорец напомни за себе си! Смачка Валур с 4:0 в Разград

Снимка: ludogorets.com

Лудогорец мина без проблеми през Валур с 4:0 и се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа. Там „орлите“ ще срещнат уелския ТНС, който бе елиминиран в квалификациите на Шампионската лига от датския ФК Копенхаген. Първият мач е другата седмица в Разград.

Снимка: ludogorets.com

YouTube

Треньорът на домакините Стойчо Стоев започна с доста странна защита, като Терзиев и Форстър бяха централни защитници, докато опитният Драгош Григоре бе оставен на пейката. Атаката поведе Клаудиу Кешерю, подкрепян по крилата от Чибота и Жоржиньо, както и от плеймейкъра Дан Битон. В групата ги нямаше наказаният Моци, изваденият от първия състав Марселиньо, както и разболелият се Светослав Дяков, тоест без тримата лидери на „орлите“.

Лудогорец изхвърли Валур https://ludogorets.com/bg/news/?i=3177#ludogorets #valur #uel

Публикувахте от PFC Ludogorets 1945 в Четвъртък, 1 август 2019 г.

В състава на Валур пък се завърна титулярния вратар Ханес Халдорсон. Хваналият дузпа на Лео Месо на Мондиал 2018 вратар пропусна първия мач заради контузия. Мачът започна с натиск на Лудогорец.

Още във 2-ата минута Чибота свали топката за Кешерю, който стреля с левия крак, но в аут. Секунди след това Георги Терзиев сбърка, топката стигна до Педерсен, който изскочи сам срещу Пламен Илиев. Вратарят обаче го пресрещна и кълбото не влезе в мрежата му. Последва удар с глава след подаване от тъч, което обаче не затрудни Илиев. „Орлите“ отговориха чрез добра атака, при която Битон намери добре Кешерю, който се размина на сантиметри.

В 6-ата минута обаче нямаше какво да спаси Валур. Кешерю изведе добре Жоржиньо отдясно, той подаде остра топка към Битон. Израелецът би, топката рикошира в Хедлунд и влезе в мрежата на Ханес Халдорсон – 1:0 за Лудогорец. В 14-ата минута разградчани направиха нова добра атака. Икоко изскочи зад защитата и върна към Жоржиньо. Бившият играч на ЦСКА би от движение, но Халдорсон спаси. При добавката Битон стреля, но ударът му бе блокиран.

Вторият гол падна в 24-ата минута. Тогава домакините направиха многоходова атака. Битон и Чибота разиграха, конгоанецът центрира с левия крак към Икоко. Юношата на ПСЖ избяга от опеката на защитата и с глава вкара за 2:0. След това попадение играчите на Стойчо Стоев започнаха да разиграват спокойно и контролираха всичко, случващо се на терена.

Чак в края на първата част Недялков би с десния крак, но неточно. Последва отличен пробив на Жоржиньо, той елиминира двама защитници на Валур и би, но бе спрян от Халдрсон.

В 56-ата минута Кешерю можеше да сложи точка на спора. Той засече с глава центриране на Битон от корнер, но намери целта. Секунди след това израелеца изведе румънеца сам срещу Халдорсон. Кешерю копна топката, но отново не бе точен, като този път пропускът бе в графата „непростими“.

В 61-ата минута Пламен Илиев отново отчая Педерсен. Датският таран на Валур бе сам срещу стража на Лудогорец, но бе спрян. При добавката Барталстову не уцели вратата.

В 82-ата минута, секунди, след като се бе появил на терена Якуб Шверчок засече подаване на Жоржиньо и не остави шансове на Халдорсон – 3:0. Не бе минала и минута и полякът отново бе в прегръдките на своите съотборници. Този път Недялков даде чудесен пас, Шверчок се откъсна от защитник и хладнокръвно оформи крайното 4:0.

ЛУДОГОРЕЦ – ВАЛУР 4:0

1:0 Дан Битон (7′)
2:0 Джордан Икоко (23′)
3:0 Якуб Шверчок (82′)
4:0 Якуб Шверчок (84′)

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Дан Битон, Абел Анисе, Яцек Горалски, Рафаел Форстър, Мавис Читоба (63 – Вандерсон), Жоржиньо (84 – Джоди Лукоки), Джордан Икоко, Кешерю (79 – Якуб Шверчок)

ВАЛУР: Халдорсон, Севарсон, Йонсон, Хедлунд, Сигурдсон (66 – Финсен), Халдорсон (46 – Айнарсон), Педерсен, К. Сигурдсон, Петри (72 – Омарсон), Сигурбьорнсон, Барталстову

Жълти картони: Халдорсон, Педерсен (Валур).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе