Кметът на Разград д-р Валентин Василев гостува на 135-годишнината на НЧ“Просвета 1884г.“

В петък, 2 август, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев поднесе поздравителен адрес на ръководството на НЧ „Просвета 1884г.“ с. Балкански по време тържество по случай 135 години от създаване на читалището. Поздравът приеха председателят на читалището Мара Неделчева и секретарят Дафинка Ганева.

YouTube

„Това е един огромен период, в който българщината е получила в това читалище своето убежище, в което да бъде пазена и преоткривана“, написа в поздрава си към читалищните дейци градоначалника. Той им пожела да продължават да работят в духа на народните традиции.

На празникът гости бяха и поднесоха своите поздрави още Даниела Петрова – гл.експерт РЕКИЦ Читалища, Димитър Петров от РБ“Проф.Боян Пенев“ и Иванка Добрева – председател на Областен съвет на Съюза на пенсионерите.

Бе направен кратък преглед на дейността на читалището от създаването му до днес, на хората, допринесли с работата си за развитието на НЧ“Просвета 1884г.“ бяха раздадени грамоти, след което започна концерта. В него участваха деца, младежи и възрастни хора от с. Балкански, както и гости от с. Осенец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе