Жените от клуб „Алиана” – чарът на третата възраст

Те не са само любители на фолклора и пазителки  на традициите, те са духът на третата възраст, които не спират да будят възхищението ми.

Жените от клуб „Алиана” продължават с традиционните си петъчни сбирки и през лятото, макар и в по камерен състав. Раждане на бебе във фамилията, дипломиране на някой внук или внучка, сватба или годеж са само поводжените да се съберат в петъчния ден от седмицата в бистрото в алианската махала на село Бисерци.

YouTube

Димящото кафе е само повод за сладка раздумка и символична почерпка. Оживените разговори, споделянията, съпричастността към емоциите на другия превръщат тези срещи в чакани и желани. Един прекрасен начин жените, част от тях овдовели , други с деца в чужбина да се подкрепят, да формират здрави връзки по-между си и да показват, че всяка възраст е едно чудо и всяка душа има своите духовни и емоционални потребности, независимо колко житейски „бръчки” са натрупали.  

Много съм се учила от тези сбирки, много емоции съм преживяла с тях, в които мъдрост и опит, прошка и милосърдие почит и уважение са били винаги водещи ценности.

Одухотворени, слънчеви и лъчезарни изглеждаха симпатичните жени на пътечната сбирка в Бисерци, на която новородено бебе беше орисано със благословия и хубави пожелания, а щастливата баба почерпи присъстващите с лятното изкушение на малки и големи- чашка сладолед.

Д-р Надие Карагьозова-Нади

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе