Все повече хора в Калифорния живеят в автомобили

Цените на имотите в Калифорния принуждават все повече жители на щата да живеят в автомобили, микробуси и каравани, предаде БГНЕС.

Администрацията на Сан Франциско обяви, че в границите на града има 1794 души, които живеят в превозни средства. Това е ръст от 45% само за две години.

YouTube

В съседния окръг Аламида, където е град Оукланд, са регистрирани 2817 души, живеещи в превозни средства. Това е ръст от 100 % спрямо преброяването от 2017 г.

Причините за това са бързо растящите цени на имотите в района. В Сан Франциско средната цена на къща е 1,7 милиона долара. Наемът на апартамент с една спалня е невероятните 3700 долара на месец.

Наемодателка взема капаро за несъществуващ апартамент

В най-големия град в щата Лос Анджелис, ръстът на живеещите в превозни средства не е толкова голям, но общият им брой е още по-впечатляващ.

Според градските власти над 16 525 души живеят в 9 981 превозни средства, което е ръст от 28%.

Администрацията е принудена да търси баланса между подпомагането на изпитващите трудности хора и оплакванията на останалите граждани от тях.

В Сан Франциско и Бъркли въведоха забрани за паркирането на големи превозни средства на редица улици. Това доведе до налагането на глоби или преместването на каравани, които хората използват като свой дом.

Не всички, принудени да живеят в превозни средства, са бедни или безработни. 44-годишният Роберто Лопес работи като строителен работник и получава по 25 долара на час. Той успява да си намери работа по 40 часа седмица, но парите пак не му стигат, за да наеме жилище.

„Мислех си, че мога да си позволя апартамент без проблеми. Но се оказа, че няма нито един под 2000 на месец”, казва Лопес.

Мъжът живее в черен ван, под мост на една от магистралите край Оукланд.

Казва, че роднините му мислят, че сигурно е наркоман или алкохолик, за да живее така, но самият той нарича мястото за живот „добро” и съседите си в други превозни средства „приятели”.

Bgvoice.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе