5 неща, които можем да правим със стар смартфон

Покупката на нов смартфон често означава края на жизнения път на досегашното устройство. Ако обаче то не е сериозно повредено, може да му се намерят нови задачи и полезни приложения в ежедневието, отбелязва CNET. Има най-различни варианти какво може да се прави със стар смартфон споделят от vesti.bg.

Един от тях е да превърнем телефона в мобилна гейм конзола за децата. Форматираме устройството до фабрични настройки и след това инсталираме няколко от любимйите игри на децата, детската версия на YouTube и други полезни и интересни за тях приложения. Смартфоните могат да работят с интернет само по WiFi, така че не е нужно да се купуива втори абонаментен план. И за да не се прекалява с използването на устройството, може да се добавят приложения за родителски контрол.

YouTube

Ако телефонът е сравнително актуален и притежава версия на Android 6 или по-нова, той поддържа и гласовата команда OK Google. А с помощта на външен Bluetooth говорител, човек може да си направи умен говорител като Google Home. Нужно е единствено двете устройства да са свързани и включени към електрическата мрежа, за да не се самоизключат.

Друго практична полза от стар смартфон е да бъде превърнат в охранителна камера. За целта е нужно да се инсталира приложение като Alfred Home Security Camera, Security Camera CZ, Smart Home Surveillance Picket и др. Тези приложения могат да превърнат почти всеки смартфон или таблет в охранителна камера.

Чрез същия принцип на работа човек може да използва телефона си и за да наблюдава бебето докато то спи. Има и специални приложения за целта като Dormi, Cloud Baby Monitor и др. Тези специализирани приложения позволяват включване на микрофона при необходимост, известия при засичане на плач и др.

Друга потенциална полза от стар смартфон е да го използваме като универсално дистанционно. Има много приложения за целта като iRule, OnSwitch и др. Някои приложения позволяват управлението на повече от едно устройство, особено, ако телефонът има и инфрачервен порт. А с помощта на няколко различни приложения, човек ще може да управлява не само другите устройства, но и останалите умни джаджи в дома си, например интелигентни LED крушки и др.

Старият телефон може да се използва и като дистанционно или мишка за компютър. Някои производители дори предлагат собствени, предварително инсталирани на телефона приложения, които предлагат тази функция. Тя е полезна, когато човек седне да гледа филм например или свърже компютъра с телевизора, за да сърфира в интернет на голям екран.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе