Ще се радваме на лято и през Септември

Въпреки, че климатично сезонът свършва на 31 август, голяма част от следващия месец ще бъде топъл, а ще има и горещи дни.

Първата половина на август, която почти изтече, е по-топла средно за страната с кръгло 3 градуса, пише Dir.bg. Толкова е положителната аномалия, т.е с толкова температурите през първата половина на този август са били по-високи от обичайните.

YouTube

Както все по-често се случва през последните 10-15 години, в епохата на засилващо се глобално затопляне, температурите през септември ще бъдат по-често летни и само бързо скъсяващия се ден и по-ниските минимални температури в края на месеца ще напомнят за приближаващата есен. За това способства и често по-сухото от обичайното време в много райони на страната през периода.

Днес и утре температурите ще останат по-високи с 5 до 7-8 градуса от обичайните и ще са от 33 до 38 градуса.

След кратко понижение през втората половина на седмицата, когато ще достигнат стойности около и малко под 30 градуса, от неделя-понеделник температурите отново ще се повишават и според предварителните прогнози, през идната седмица отново ще бъде горещо с температури около и над 35 градуса.

Според средносрочните прогнози и очакваната над нашия континент атмосферна циркулация, времето на Балканите ще остава топло или горещо през повечето дни до края на месеца, а вероятно и през голяма съществена част от септември.

Атмосферната динамика ще остава по-често значително по-на север от Балканите.

Добро грозде и хубаво вино.

Изминалата първа половина на август и очакваното предимно сухо, топло или горещо време и в следващите седмици ще способстват за бързо узряване на гроздето и постигането на висок захарен процент и добро или отлично качество на гроздето, ако, разбира се, времето наистина остане в тези рамки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе