1737 текстилни изделия, имитации на световни марки, задържаха митнически служители

1737 текстилни изделия са задържани на 03.08.2019г. от служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на ГКПП Дунав мост 2.

За изделията са възникнали основателни съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуална собственост. Стоката е превозвана в камион с българска регистрация, който е пътувал от България за Великобритания.

YouTube

Товарният автомобил, натоварен с групажна стока, е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че в два палета,  описани в транспортните документи като тениски и бельо, се съдържат различни текстилни изделия с логото на световни марки.

При проверката са открити детски спортни екипи с логото на „Versace”, “Adidas”, “Nike”, “Moncler” и „Guess”, дамски спортни комплекти с логото на „Calvin Klein”, рокли и тениски с логото на „Versace”, “Gucci” и “Balenciaga”, чорапи с логото на „Adidas”, “Nike”, “Puma”, “Tommy Hilfiger” и “Gucci”, както и чанти с логото на “Louis Vuitton” и “Christian Dior”.

В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая са информирани правопритежателите на търговските марки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе