Остават в ареста двамата обвинени за сводничество

Вчера състав на Окръжен съд Разград уважи частните протести на прокуратурата и измени наложените от Районен съд Разград мерки за неотклонение на двама мъже от силистренското село Бабук, разследвани за склоняване към проституция и трафик на жени. Първоинстанционният съд на 16 август наложи на обвиняемия Д. П. мярка за неотклонеие „Домашен арест”, а на племенника му А. А. – „Парична гаранция” в размер на 10 000 лева.

Прокурорът от Окръжна прокуратура от своя страна поддържаше простестите на колегата си от Районна прокуратура и искаше най-тежката мярка „Задържане под стража”. Мотивите за това бяха, че има опасност обвиняемите да се укрият, да извършат ново престъпление, да въздействат на свидетелките по делото, както и да упражнят върху тях физическа или психическа принуда.

Според въззивната инстанция има събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни към престъпленията, за които са привлечени. Деянията се характеризират с висока степен на обществена опасност и морална укоримост. За всяко от тези престъпления се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Разградският окръжен съд намира, че са налице всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража”. Действително по-възрастният мъж – Д. П. е бил осъждан 4 пъти, но реабилитиран, и макар да има постоянен адрес и да се грижи сам за трите си деца, определената от съда мярка ще осигури законосъобразното протичане на досъдебното производство.

По отношение на по-младия обвиняем – А. А, съдът констатира, че същия е с чисто съдебно минало, но от събраните на досъдебното производство доказателства се установява наличието на реална опасност да извърши престъпление.

Определенията на Окръжен съд Разград са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе