Под прикритие се завръща на екран с нови епизоди?

Най-успешният сериал на обществената телевизия е получил шанс за нов живот, след като медията е пред подписване на договор с големи чужди продуцентски къщи за заснемането на продължения, съобщи „24 часа“.

“Испанци и немци ще финансират и продуцират сериала съвместно с БНТ”, каза досегашният му продуцент Димитър Митовски пред “24 часа”. Те са сред най-големите в Европа, като техни продукции се излъчват и в Netflix. Имената им ще станат известни с подписването на договора.

YouTube

За да стане той възможен, БНТ е взела обратно правата за разпространение на досегашните сезони от американската компания “Ню филмс интернешънъл”, като е прекратила договора с нея. Впрочем още докато беше и.д. генерален директор, Емил Кошлуков обяви, че е започнал преговори за отнемане на правата за продажбата на “Под прикритие” в чужбина. Сега, след като вече е на поста, това е факт и БНТ е в позицията да преговаря с нови продуценти. Те са готови да инвестират близо един милион евро във всеки нов епизод.

 

За създаването на старите БНТ е плащала средно по 150 000 лева. Сега телевизията няма да дава пари, но ще има сериал и то заснет мащабно и скъпо. Нещо повече. Компаниите ще купят от БНТ и досегашните сезони, тъй като няма как да излъчват новите епизоди, без зрителите им да знаят как се е развила историята преди това. Така че амбицията е “Под прикритие” да продължи да се излъчва и навън, а БНТ ще получи правата за България.

“Продължението на практика ще показва нов етап от живота на героите”, обясни Митовски. Той също ще е част от екипа, който ще снима следващите епизоди. Вероятно и ще режисира някои от тях. Голяма част от българските актьори, оператори и сценаристи също ще бъдат запазени. В момента се работи върху креативната концепция на филма, а снимките се очаква да започнат догодина. Заради европейските продуценти действието в сериала ще се развива не само у нас, но и в чужбина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе