Поръчка за онколекарства на стойност 1,3 млрд. лв. обяви здравното министерство

Поръчка за онколекарства на стойност почти 1,3 млрд. лева с ДДС обяви Министерството на здравеопазването. Рамковото споразумение ще е за период от две години – от 1-ви януари 2020-та до 31-ви декември 2021-ва година, и касае доставка на противотуморни лекарства за 203 лечебни заведения в страната, пишат от Actualno.bg

Медикаментите в списъка са според получените от тях заявки за наименования и количества. Поръчката е разделена на две обособени позиции. Първата е на стойност почти 700 млн. лв. с ДДС, а втората – близо 491 млн. лв. с ДДС. Единствен критерий за избор на изпълнител е „най-ниска цена“, а офертите ще се отварят на 9-ти октомври. Припомняме, че според постановление от юни 2015 г. министърът на здравеопазването е Централен орган за покупки в сектор „Здравеопазване“.

YouTube

В изпълнение на възложените му функции чрез електронната система той е провел процедура по събиране на заявки за двугодишния период от 203 лечебни заведения – държавни и общински болници, комплексни онкологични центрове, държавни и общински лечебни заведения за психиатрична помощ, центрове за спешна медицинска помощ и др.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе