Проведоха се традиционните конни състезания в Исперих

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен бе гост днес на традиционните конни състезания, организирани от Община Исперих.

YouTube

Преди събитието, събрало многохилядна публика на трасето за кушии край Исперих, г-н Хюсмен се срещна в Общинската администрация с кмета на Исперих Бейсим Руфад, кмета на турската община Капаклъ Мустафа Четин, заместник-кмета на Община Разград Ердинч Хасанов, председателя на Земеделски народен съюз Румен Йончев, кметове и общински съветници  от Разградска област.

Над 40 елитни коне участваха в атрактивното състезание, включващо пет гари.

В първа гара – 1600 м. за коне до 2 години – победител е конят Дресьор с жокей Нурай Хамил, треньор Левент Незиров и собственик – Наташа Михайлова от община Брусарци. На дистанция 1600 м. за 3-годишни коне победител е Оливия с жокей Ариф Маринов и собственик Пламен Георгиев от Константиново. В трета гара 1200 м. за тригодишни коне първа финишира кобилата Елинор с жокей Валентин Атанасов и собственик В.Дюлгеров от Константиново. Победител в четвърта гара – 2400 м. – е Ниалдо с жокей Нурай Хамил и собственик Ебазер Юмеров от Севар. А в най-тежката дистанция – 3200 ч., баша на състезанието – победата бе за Джиди Рокфелер с жокей Ахмед Али и собственик кметът на Исперих Бейсим Руфад.

Спортните състезания в Исперих продължиха в следобедните часове с народни борби на Градския стадион.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе