Вижте най-ефективният начин за стопяване на мазнините около корема

Датски учени определиха кой метод е най-ефективен за намаляването на най-опасните мазнини – тези, в областта на корема, наречени още висцерални.

За разлика от периферните, те са активни и влияят нездравословно както върху вътрешните органи, така и върху кръвоносната система и настроението, пише Обекти. Изследователите са стигнали до извода, че за да стегнете корема си са необходими три тренировки седмично от по 45 минути.

YouTube

„Каране на колело или леки физически натоварвания от рода на три тренировки седмично по 45 минути позволяват за три месеца да подобрите здравословното си състояние и да намалите масата на висцералните мазнини, които се трупат в областта на корема“, констатират датски специалисти.

Учените провели изследването, за да могат по-добре да изучат процесите, които се случват в организма на пациенти със затлъстяване и така да имат възможност да създадат ефективни методи на борба с него.

Освен спортните занимания експертите препоръчват и диета, която най-общо включва употребата на голямо количество храни с целулозни влакна – трици, булгур, бобови растения, гъби, ядки, зеленчуци и плодове.

Също така трябва да се намали до минимум употребата на наситени мазнини и да се откажете от всякакви видове колбаси и шунка, както и от много мазно и пържено месо.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе