Потребители на четири социални услуги в Разград донесоха награди от XII фестивал за хора с ментални увреждания

В периода 10-13 септември в гр.Приморско се проведе XII фестивал за хора с ментални увреждания „НЕОТКРИТИ, КРАСИВИ НАДЕЖДИ“. Четири социални услуги от община Разград участваха в събитието. Дом за пълнолетни лица с деменция Разград  имаше покана за  участие в извън конкурсната програма. Представиха се с изпълнения на формация „Сребърен славей“ на две народни песни и танц- ръченица. Групата потребители и приятели бяха облечени в автентични капански носии. Това е една стъпка към разширяване възможностите на арт-терапията в ДПЛД Разград за подобряване на самочувствието и самооценката на потребителите.

Друга социална услуга, която участва във фестивала, бе Дневен център за пълнолетни лица „Подай ръка” гр. Разград, която за 5-та поредна година се включи, този път с танц „Танцувай с мен до края на света” и 3 песни „Ах, морето” в изпълнение на Станка Борисова,„Ако умра ил загина” в изпълнение на Свилен Радев, „Здравей, как си, приятелю” в изпълнение на Станка, Свилен и Николай Кунев. Те спечелиха много награди: I–во място за най-добра цялостна програма; специалната награда на сдружение „Сияйна зора” за оригиналност при създаване на сценична среда за художествена програма на хора с ментални увреждания; грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие; приз скритата сила на несломимия човешки дух творяща съзидание на Нефисе Ахмед; индивидуална награда и грамота за песен на Станка Борисова; златен медал, индивидуална награда и грамота за песен на Свилен Радев.

YouTube

Дневен център за деца и младежи с увреждания и тази година участва в конкурса  с музикално-творческа програма. Участие  взеха следните потребители от ДЦДМУ:Хайредин Недев, Еля Шейдинова, Мишел Захариева, Цветомир Димитров, Тодор Тодоров, Атанас Тодоров. Децата и екипа на ДЦДМУ спечелиха следните награди: III място за най-добра цялостна програма, грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие в категория: група за танц – Цветомир, Атанас, Тодор и Мишел, грамота за най-всеотдаен ръководител на Авансцена  – Стефанка Милчева – Социален работник в ДЦДМУ, оригинален подход при създаване на художествена програма за хора с ментални увреждания  – Адриан Маджаров – музикален педагог, грамота за специална награда за поощряване развитието на таланти при хора с ментални увреждания  категория Вокално изпълнение – Хайредин Недев, приз за Устрема на вътрешната сила създаваща несломимост на човешки дух – Еля Раджебова.

Участието на танцова формация ”Усмивката ни отива” при КСУПЛУ с.Просторно бе с вариететна програма „Легендите разказват”. Презентирани бяха фолклорни капански  носии и танци от лудогорския край. Забавно развлекателна програма представи сблъсъка на модерното интернет пространство с книгата през творчеството на музиката и ролите в общественият живот. Една иновативна идея на продукцията, която бе удостоена на  2-ро място за най-добра цялостна програма, сред конкуренция от 7 социални услуги от страната. Танцовата формация ”Усмивката ни отива” получи  признание с награди: грамота и статуетка за оригиналност при приставянето на художествена програма със състезателен характер – категория „костюми”; статуетка за впечатляваща визия и сценично присъствие за група; грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие за индивидуално изпълнение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе