Кой банан ви изглежда най-добър за консумация?

Кой банан ви изглежда най-добър за консумация и какви банани всъщност трябва да си купуваме.

Бананите са плод, който много хора пренебрегват. 

YouTube

Факт е, че повечето диети не препоръчват да хапваме банан, докато ги спазваме, защото той е по-калоричен от другите плодове, но като изключим този факт, бананите са много полезни за човешкия организъм и е добре да хапваме повече от тях. От една страна те са изключително богати на витамини, фруктоза, захароза и фибри. Така, като си хапваме банан, набавяме на организма си цялото нужно за нормалното му функциониране количество от тези вещества, пише сайтът skafeto.com. От друга страна, бананът съдържа в себе си специфичен белтък, който помага на организма да се справи с болни клетки.

Този белтък се нарича ТНФ или туморен некротичен фактор. 

Той помага на организма ни да се бори именно с подобни клетки и да ги унищожи. Но за да се образува този белтък и да си купим банани в най-добра форма, трябва да ги изберем добре. И така, на снимката са показани отляво надясно фазите на зреене на банана. Разбира се, на пазара можем да намерим всеки от тези цветове банан.

Оказва се, че колкото по-кафяв е бананът, толкова по-добре.

Макар много хора като видят, че бананът потъмнява, не го консумират, именно тогава той е най-узрял и има най-много полезни вещества. Дори и да си купим по-зелени банани, това не е проблем. Трябва само да ги оставим няколко дни, докато узреят напълно, за да можем да си ги хапваме с удоволствие, пък и сами да си помогнем да сме здрави.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе