Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“

Град Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“ утре, 9 октомври. На проявите ще присъства началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов. Програмата предвижда от 16.00 ч. на площад „Свобода” да започне информационната борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Централно военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия.
В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ и на Висшето Военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.

По същото време ще се проведе и статичен показ на въоръжение, оборудване и военна техника на Сухопътните войски, Специалните сили и служба „Военна полиция” (на паркинга зад сградата на общината).

YouTube

Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия по обезвреждане на терористи и извличане на заложник, както и военни ръкопашни техники, част от физическата и психологическа подготовка в хода на тяхната работа.

От 18.30 ч. в Драматичния театър на Силистра започва концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Участие ще вземат и местните изпълнители – гайдарски групи „Школа Великов” и „Чавдарчета”; вокална формация „До ре ми” и фолклорен ансамбъл „Добруджа”. Събитието се реализира с любезното съдействие на Община Силистра.

Входът е свободен!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе