Пътят Попово-Бяла се регулира в едната лента поради възникнало тежко ПТП

От ОД МВР-Търговище съобщават, че на път II-51 в участъка гр. Попово-гр. Бяла е настъпило тежко ПТП, сигнал за което е получен на тел. 112 около 19, 30 часа вчера. Пътният инцидент, който е станал на около 2 км преди гр. Попово в посока откъм гр. Бяла, е между товарен и лек автомобил, движили се в противоположни посоки.

YouTube

Към мястото на инцидента своевременно са били насочени автомобили на РУ-Попово, екип на РСПБЗН-Попово и м екип на „Спешна помощ”. Движението по път II -51- в участъка гр. Попово – гр. Бяла, който вечерта на 18.10.2019 г. бе затворен за движение на МПС, в 6,30 ч на 19.10.2019 г. бе отново възстановено в едната лента. То се регулира на място от екипи на служители на РУ-Попово. 

По предварителна информация водачът на лекия автомобил е загинал, а водачът на другия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ-Търговище. Товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си – царевично зърно.

Създадена е временна организация на движение на МПС, като към момента се предлага обходен маршрут само за леките автомобили, пътуващи в този участък. Тези, които пътуват в посока Бяла-Попово, временно се пренасочват по маршрут: с. Водица – с. Цар Асен – с. Голямо Градище – гр. Опака – гр. Попово. Пътуващите в посока Попово-Бяла леки автомобили се пренасочват през с. Гагово – гр. Опака – с. Голямо Градище. – с. Цар Асен – с. Водица, след което се включват във второкласния път.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. От полицията апелират към водачите на МПС да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе