Лудогорец с първа загуба в Лига Европа

Снимка: ludogorets.com

Пред рекордно пълния стадион в Разград Лудогорец допусна първа загуба в Лига Европа – 0:1 от Еспаньол. Това бе и първо поражение за Станислав Генчев. С тази загуба шампионите сдадоха върха именно на „папагалчетата“, но остават втори след успеха на Ференцварош като гост на ЦСКА Москва с 1:0.

Очаквано наставникът на „орлите“ Станислав Генчев пусна на върха на атаката Мавис Чибота, чиято цел бе да замени контузения Клаудиу Кешерю. Якуб Шверчок бе на пейката. Иначе Козмин Моци излезе вместо наказания Драгош Григоре. Любопитно бе, че резервен вратар бе 19-годишният Дамян Дамянов от дублиращия тим. Той зае мястото на възстановяващия се от операция Ренан. В състава на Пабло Мачин имаше доста промени. В него личаха имената на бившите играчи на Реал Мадрид – Диего Лопес и Естебан Гранеро, легендата на Атлетик Билбао Андер Итураспе, както и на миналия през Милан Дидак Вила.

YouTube

В 4-ата минута Гранеро центрира от корнер към напълно непокрития Еспиноса. За щастие неговият удар бе блокиран. „Орлите“ отговориха с хубаво центриране на Сисиньо отдясно. Лукоки засече с глава, но би право в ръцете на Диего Лопес. „Папагалчетата“ поведоха в резултата в 13-ата минута. Тогава след спечелена първа топка в центъра на терена от страна на каталунците кълбото бе близо до Рафаел Форстър, но той не се намеси добре, Кампусано стигна пръв до него и без проблеми отбеляза за 1:0 за Еспаньол. Последва добро подаване на Чибота към Вандерсон. Българският национал си откри път за стрелба, но не уцели вратата. В 40-ата минута Еспиноса отново стреля с глава след центриране от корнер, но не намери очертанията, макар и да бе близо. След това при ъглов удар за Лудогорец, топката стигна до Баджи, който би, но защитник на каталунците изби. Марселиньо можеше да застраши от фаул Диего Лопес, но би право в него.

През първата част правеше впечатление високата преса, която играчите на Еспаньол правеха. Всичко ставаше чрез диагонални топки. А напред Мавис Чибота и Марселиньо почти не играеха с топката.

Въпреки недоброто първо полувреме, наставникът на Лудогорец Станислав Генчев не направи промени в своя състав. Еспаньол вече не пресираше толкова усилено, но пък и домакините не създадоха почти нищо в атака. Заради това в 60-ата минута Шверчок влезе на мястото на Лукоки. Малко по-късно Марселиньо даде добре топка на Чибота, който стреля, но в аут. Последва нова офанзивна смяна на Станислав Генчев, като Дан Битон замени Абел Анисе. В 71-ата минута Лудогорец създаде най-доброто си положение през втората част. Чибота и Недялков направи добро двойно подаване, българският национал се озова на добра позиция и би, но в аут. В 79-ата минута Мавис Чибота направи отличен пробив по лявото крило. Изстрелът, който той нанесе обаче, бе слаб. В последните минути Хави Лопес от тима на Еспаньол получи втори жълт картон, но и това не помогна на Лудогорец да стигне до ремито.

ЛУДОГОРЕЦ – ЕСПАНЬОЛ 0:1

0:1 Кампусано (13′)

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Рафаел Форстър, Козмин Моци , Сисиньо, Марселиньо, Абел Анисе (68 – Дан Битон), Стефан Баджи, Вандерсон, Джоди Лукоки (59 – Якуб Шверчок), Мавис Чибота

Еспаньол: Диего Лопес, Лопес, Еспиноса, Вия, Корчиа, Мелендо (68 – Рока) , Итураспе, Гранеро, Хави Лопес, Кампусано (78 – Ферейра), Ву Леи (61 – Варгас)

Жълти картони: Сисиньо, Абел Анисе, Козмин Моци (Лудогорец); Л. Лопес, Итураспе, Хави Лопес (Еспаньол)

Червен картон: Хави Лопес (Еспаньол)

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе