Забавна интерактивна викторина с награди организира МКБППМН-Кубрат

Емоционален старт на новата учебна седмица зададе интерактивната викторина на МКБППМН-Кубрат, която беше споделена с учениците от най-голямото общинско училище в понеделник в спортния салон. Забавен и интерактивен начин за проверка на знанията и уменията на учениците по безопасност на движението по пътищата подготвиха и предложиха авторите на въпросника по БДП-д-р Надие Карагьозова-секретар на местната комисия и пътните полицаи от РУ на МВР-Кубрат – Николай Николов и Владимир Атанасова. МКБППМН успешно си партнира с РУ-Кубрат с началник Ивайло Йорданов и не веднъж е реализирала съвместни прояви, насочени към повишаване чувствителността на подрастващите към теми, които са тяхната визитка на по-късен етап от живота им вече, като пълноценни възрастни.

YouTube

Срещата откри инициаторът на проявата д-р Надие Карагьозова и отдели специално място и внимание на всички деца от училището, с които я свързват много срещи, силни моменти и взаимно вдъхновение. Позналите верния отговор, получиха подаръци, осигурени от местната комисия и училищното ръководство. Училището получи диплом за специално участие в интерактивната и образователна инициатива и купа „Училище-партньор“. „Тази купа е за Вас, скъпи деца, за това, че през годините на съвместната ни работа,повярвахте в мен, бяхте с мен и заедно споделихме и реализирахме инициативи, в които посланието винаги беше –„Прави добро и предай нататък, бъди част от света на красивото и бъди добрият пример. Мечтай смело и дръзко “. Д-р Карагьозова благодари на директора на училището Росица Христова и на учителите, които търсят иновацията и приемат партнирането, като част от съвременната образователна политика.

„Колко са подготвени за пътното платно подрастващите, като пешеходци, като велосипедисти, като водачи на МПС (учениците от горния курс в професионалните гимназии), познават ли основните елементи на пътното платно, кои са най-често срещаните пътни инциденти, как трябва да пазим своя живот и този на другите са въпросите – чиито отговори си поставихме да търсим, докато работим върху въпросника. Забавната викторина ще гостува и в други училища от района в изпълнение на задачите и целите на обучението по движението на пътищата заложена в учебните програми и в превантивната програма на местната комисия. Идеята е как най-лесно и най-атрактивно да бъдем полезни на подрастващите в усвояване на полезни знания, които ще са им нужни за справяне с различни житейски ситуации на пътя“, сподели д-р Карагьозова и допълни, че формирането на пътна култура започва още в най-ранното детство и се разширява и обогатява през целия съзнателен живот на човека и в това трябва да участва и самият родител, като обогатява представите на детето за улицата и движението по пътищата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе