РУ-Кубрат грабна първо място в празничния турнир по стрелба, посветен на 8 ноември

Снимка: ОДМВР - Разград

21 полицейски служители от всички Районни управления и ОДМВР-Разград се включиха в празничния турнир по стрелба с боен пистолет, посветен на 8 ноември. На откритото стрелбище на СК „Дръзки“ те премериха сили в динамична стрелба. Според регламента участниците стреляха със служебно зачисленото си оръжие. Те трябваше да изпълнят интуитивна стрелба за самоотбрана при нападение над полицейски служител.

Снимка: ОДМВР – Разград

YouTube

Този вид упражнение се доближава максимално до реалните условия, т.е. служителят трябва да стреля бързо и за кратко време, без възможност да се прицелва. За всеки изстрел извън 10-ка и 9-ка в мишената се добавят наказателни секунди. След изпълнението на първите четири изстрела, участникът се придвижва зад прикритие и изпълнява следващите четири изстрела от прикритието.

Снимка: ОДМВР – Разград

Първо място в индивидуалното класиране зае Йордан Йорданов от РУ-Кубрат, на второ място се класира Николай Николов от „Пътна полиция“ – Кубрат, а на трето – Стоян Стоянов от група „Миграция“. В отборната надпревара призът заслужено грабна РУ-Кубрат, последвано от РУ-Исперих. Третото място остана за отбора на ОДМВР-Разград.

Снимка: ОДМВР – Разград

Наградите за победителите бяха осигурени от председателя на Спортен клуб „Дръзки“ Методи Ботровлиев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе