Иновативна среща на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат и преподаватели от Дългопол

В Средно училище „Христо Ботев“ в град Кубрат гостуваха училищни преподаватели от община Дългопол.

Преподавателите от Началното училище „Иван Вазов“ – гр. Дългопол, бяха посрещнати от ръководството на най-голямото учебно заведение в община Кубрат. Гостуващите преподаватели пристигнаха в лудогорския град по повод Националната програма „Иновации в действие“, чиято дейност е свързана със сътрудничество между иновативните училища, както и между училищата, които не са такива или искат да станат такива.

YouTube

В училището бяха демонстрирани учебни игри като дигактическо средство. Забавни игри се проведоха в часа по английски език с учениците от 10-ти „а“ клас и с първокласниците от началното училище. Учениците демонстрираха познанията си по английски език чрез игри, свързани с опознаването на най-култовите европейски сгради и емблеми, а също показаха и умения в логически задачи. Първокласниците пък показаха завидни умения чрез игри в изговарянето на гласни и съгласни звукове и др.

Гостите от община Дългопол изразиха задоволство от видяното в Кубрат и похвалиха добре устроената материална база на училището, модерната библиотека и добре подготвените ученици. От училищното ръководство в Кубрат допълниха, че преди срещата в Кубрат, те са имали възможността да посетят училището в град Дългопол и да се запознаят отблизо с модерните и иновативни методи, прилагани от техните колеги. По време на срещата бяха обсъдени проблемите в образованието, а също и стъпките, по които вече работят двете училища в насока за подобряването на образователната среда. 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе