Новата суперкола McLaren Elva струва 1,7 милиона долара

Новата суперкола McLaren Elva струва 1,7 милиона долара без допълнителни екстри като озвучителна система или панели на каросерията от въглеродни влакна. 

Elva не е кабриолет. Това е роудстър с отворена каросерия, което означава, че буквално няма никакъв покрив. Можете да платите малко повече, за да получите предно стъкло, ако искате, съобщава CNN. 

YouTube

За да се предпази от вятъра от лицето на пътниците, системата за активно управление на въздуха на Elva се използва, когато автомобилът се движи с по-бързи от крайградските скорости, приблизително 25 мили в час. Системата насочва въздуха около кабината, за да създаде това, което компанията нарича „балон на спокойствие“ за хората вътре. Въздухът се канализира през носа на колата и се изпраща с висока скорост пред купето. Този въздух действа като предно стъкло.

Elva е задвижван от V8 двигател с мощност 804 конски сили, монтиран точно зад седалките. Колата може да ускори от нула до 60 мили в час за по-малко от три секунди. Той е част от семейството куперколи на McLaren Ultimate Series.

Ще бъдат направени само 399 коли от модела Elva, като първите се очаква да бъдат доставени в края на 2020г. 

Elva е моделирана по дизайна на състезателния автомобил McLaren-Elva от средата на 60-те години. Първоначално този автомобил е създаден от McLaren, но след някои първоначални състезателни успехи с ранните модели, производството е поето от Elva Cars Ltd. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе