ОИЦ-Разград проведе информационна среща в Кубрат (ВИДЕО)

В Заседателната зала на Община Кубрат се проведе информационна среща на Областния информационен център – Разград.

Срещата откри кметът на Община Кубрат, г-н Алкин Неби, който приветства организаторите и ги поздрави за ползотворната работа и дейност, която центърът осъществява в Лудогорието и Община Кубрат. Г-н Неби подчерта, че местната администрация е успяла да разработи цели 13 значими проекта за общината и, че ще продължи да работи в тясно сътрудничество с информационния център. Встъпителни думи каза и г-н Юлиян Данаилов – управител на ОИЦ. Той благодари на кметът Неби за любезното домакинство и го поздрави като новоизбран кмет с пожеланията за бъдещи успехи. На днешната среща присъстваха още директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към общината г-н Стефан Калинов, представители на учреждения и местния бизнес, служители на администрацията и други. Представени бяха отворени и предстоящи процедури за финансиране на проекти от европрограмите.

YouTube

Презентации направиха г-жа Бехидже Ахмедова и г-н Юлиян Данаилов – експерти от ОИЦ – Разград. Върху някои аспекти на европрограмите се спряха и присъстващите, като интерес беше проявен към Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, както и към програмите, засягащи фермерският отрасъл. Внимание бе отделено и на проектите на Местната инициативна група „Завет – Кубрат“, като бяха обсъдени и настоящите проекти на етап реализация. Участниците се запознаха също с възможностите за кандидатстване с проекти по отворените до края на годината процедури за безвъзмездна финансова помощ по европрограмите.

Информационна среща на ОИЦ-Разград в град Кубрат

Информационна среща на ОИЦ-Разград в град Кубрат.

Публикувахте от Община Кубрат / Municipality of Kubrat в Сряда, 20 ноември 2019 г.

Бяха представени и предстоящите възможности съгласно Индикативните годишни работни програми на европрограмите за 2020 година. Експертът от ОИЦ – Разград, г-н Юлиян Данаилов, сподели, че подписаните европейски проекти в Лудогорието са вече над 150. Участниците получиха информационни брошури и попълниха анкетни карти. Следващите срещи на експертите от ОИЦ – Разград ще са в Завет, Лозница, Самуил, Цар Калоян и Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе