В Кубрат също отбелязаха Деня на християнското семейство

В ритуалната зала на читалището в Кубрат се състоя проява, посветена на християнското семейство.

В нея взеха участие ученици от третите класове на СУ „Христо Ботев“ с класни ръководители Елка Игнатова, Пламена Овчарова-Вутова и Нуршен Халилова. Тук бяха и някои от майките, бащите, бабите и дядовците на децата. Организатори на проявата бяха библиотекарките от читалищната библиотека Стефка Явашева и Милена Димитрова. В залата бяха изложени старинни предмети, предоставени от етнографския отдел на градския музей и рисунки на децата на тема: „Моето семейство“.

YouTube

Проведоха се състезания „Грижовни майки“, които с помощта на своите деца приготвяха сандвичи, „Сръчни бащи“, които пак с децата си простираха пране и „На гости при баба и дядо“. Имаше още интервюта с майки и бащи, забавни игри, „Семейни войни“, песни и стихотворения.

Гости на децата бяха Петранка Димитрова и Керанка Иванова от клуба на учителите-ветерани „Просвещение“. Те представиха и разказаха за старинните експонати от изложбата.

Представен бе и съвременен вариант на сценката „Дядо и ряпа“ – драматизирана от ученици. Накрая всичко завърши с кръшно българско хоро.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе