Митнически служители откриха цигари в тайници на пътнически микробуси

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 14 360 къса /718 кутии/ цигари в тайници на два пътнически микробуса и в лек автомобил, при митнически проверки в районите на  Дунав мост – Русе и  Дунав мост – Видин през последните дни. И трите превозни средства са били управлявани от български граждани и са пътували  в посока от България към държави в Западна Европа.

На 23.11.2019 г., при  митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе, митническите служители откриват във фабричната кутия за въздушния филтър и в отделение под пасажерска седалка  на микробус  7160 къса цигари от различни търговски марки. Микробусът е пътувал от България за Германия.

YouTube

Други 4440 къса цигари са открити в багаж с лични вещи на шофьор на лек автомобил, пътуващ от България  за Франция, който е отклонен за щателна митническа проверка също в района на Дунав мост – Русе на 24.11.2019 г.   

При трета митническа проверка на 20.11.2019 г. в района на ГКПП Дунав  мост – Видин, митническите служители откриват  2 800 къса цигари, укрити във фабрична кухина над левия калник на  пътнически микробус, пътуващ от България към Австрия.

Иззетите общо 14 360 къса /718 кутии/ цигари от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но за тях  не са представени  необходимите придружителни документи,  според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ . По случаите са съставени актове за установените административни нарушения.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе