Румен Радев награди с почетния знак на държавния глава Евтим Милошев, Силва Зурлева и Любомир Нейков

Днес моята благодарност е за тези, които наливаха основите на  „Българската Коледа“ и „Подкрепи една мечта“ заедно с президентската институция и вложиха в тях силен морален и емоционален заряд. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 удостои с почетния знак на държавния глава Евтим Милошев, Силва Зурлева и Любомир Нейков. Отличията са за техния значителен принос за двете благотворителни инициативи под патронажа на държавния глава.

Президентът подчерта, че благодарение на отдадеността им „Българската Коледа“ и „Подкрепи една мечта“ не само се съхраняват във времето, но и успяват да достигнат до „всеки български дом, да разчувстват всяко българско сърце, да ни обединяват около хуманни ценности в името на бъдещето на децата и на България“.

YouTube

С вашия пример показахте, че благотворителността надхвърля рамките на еднократния жест, изтъкна държавният глава. Той благодари на тримата наградени, че от началото през всички години досега са били не само партньори, но и съмишленици и съратници, както и че заразяват с примера на доброто много млади българи.

Отличените изказаха благодарност на президента за полученото признание. И според тримата участието им в тези инициативи е кауза.

Предстои ни „Българската Коледа“ и тази година. Чувстваме се много специални, че имаме възможност да правим този спектакъл, който на най-светлия християнски празник – Рождество, влиза в домовете на хората, умовете и сърцата им, каза Евтим Милошев.

Радвам се, че тази инициатива е мост между миналото, настоящето и се надявам да посеем семе за бъдещото поколение, подчерта Любомир Нейков.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе