„Умен“ дом – какво означава и какво са ползите от подобно жилище

Ако сте в процес на това да търсите имота, който в следващите години да наричате свой дом, ще трябва да помислите за доста неща, които ще определят избора ви.

Столицата има много квартали и на база вашите желания, списъкът с тези, които представляват интерес, вероятно е стеснен значително.

YouTube

Ще трябва да решите колко голямо жилище искате, както и цената, която сте готови да платите за това.

Не малко нови жилищни сгради ще ви предложат модерна архитектура, добро разпределение на жилищната площ и отлична локация.

Сравнителна новост е да се вграждат редица технологии, които да превърнат жилището в т. нар, „умен“ дом.

Тук ще ви разкажем какво точно значи това и как може не само да улесни живота ви, но и да намали размера на режийните разходи на домакинството.

Какво представлява тази технология

Най-общо казано това включва всички онези елементи, под общо командване от ваша страна, които позволяват автоматизацията на различни дейности в дома ви.

Така управлението на всеки един електрически уред, входната врата, отоплението и подгряването на топлата вода могат лесно да бъдат управлявани директно от мобилния ви телефон.

Представете си най-студения зимен ден, в края на който може да искате, прибирайки се у дома, да ви бъде малко по-топло от обичайното.

Само с няколко бързи клика от телефона ще промените настройките на отоплителната система и температурата в стаите ще се повиши до желаната от вас.

Също може да се случи и ако навън внезапно стане по-топло, от обичайното. Няма нужда да плащате излишно за отопление, от което нямате нужда и така може да очаквате значително намалени месечни сметки за ток и газ.

Ако ви се случва да излезете и след това цял ден да се чудите дали сте заключили входната врата или тази на гаража, с „умните“ технологии може лесно да проверите какво се случва в дома ви и дали е обезопасено.

Така, ако вече сте станали горд собственик на луксозен апартамент в Бояна ще искате той да бъде защитен, а с помощта на всички модерни екстри това ще е напълно възможно във всеки един момент.

Както вече казахме по този начин може да управлявате всичко в дома си, по начин, който ви пести не само време, но и определено създава невиждан до сега комфорт. Регулирането на осветлението е лесно както никога до сега. Така ако сте забравили лампите включени лесно може да ги угасите където и да се намирате.

По този начин може да се променя положението на различни видове външни и вътрешни щори.

Те ви дават не само уединение, но пазят дома ви и от топлина или студ. При нужда винаги може да пуснете ролетните щори и така пасивно да регулирате температурата на помещенията.

Как може да се сдобиете с „умен“ дом

Начините за това са два – да изградите във вече съществуващ имот такава система или чисто и просто да закупите жилище, в което то е не само изградено, но и е помислено за абсолютно всичко.

Няма как да не ви кажем, че много по-добрият вариант е вторият. Това не е случайно –цялото планиране и осъществяване на проекта е направено при самия строеж и вие реално нямате грижа за нищо.

Идеалният вариант е да изберете престижна локация и сграда, в която не само вашето жилище, а всички имате вградени тези технологии.

Можем да предложим на вашето внимание цял комплекс от затворен тип, предлагащ апартаменти в Бояна, които в максимална степен ще направят възможно всичко описано по-горе.

Посещавайки Fohar.bg, вие ще имате уникалната възможност да се сдобиете с едно съвременно жилище с всички нужни екстри за един модерен и забързан живот, какъвто повечето от нас вече живеем.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе