Заместник областни управители дискутираха актуални въпроси, свързани с пенсионната система в област Разград

На 11 декември 2019 г., в зала 712 на Областна администрация Разград, се проведе среща-дискусия на заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов с представители на пенсионерските клубове в област Разтрад.

Срещата е следствие от проведената днес Областна конференция на пенсионерските клубове в област Разград, на което е прието решение за подкрепа на приетата по време на проведената на 20 ноември 2019 г. в град Шумен национална кръгла маса, организирана от Съюза на пенсионерите-2004-обединени Декларация на тема „Преизчисляването на пенсиите – условие за справедливост и нормален живот на възрастните хора”.

YouTube

Председателят на Областния съвет на Съюза на пенсионерите-2004-обединени Иванка Добрева и председателите на общинските съвети връчиха декларацията за Областния управител на област Разград, като представител на държавната власт за оказване на съдействие за придвижването й до компетентните органи.

Иванка Добрева посочи, че на територията на област Разград функционират 52 пенсионерски клуба, като техните членове активно се включват в дейностите им.

Възрастните хора споделиха свои притеснения и идеи за подобряване живота на пенсионерите. Те изразиха мнение, че предвид процеса на застаряване в страните от Европейския съюз, трябва да бъдат създавани условия за активно включване на пенсионерите. Общото им послание беше да се осигури по-справедливо заплащане чрез преизчисляване на пенсиите, за да се гарантира достоен и нормален живот и обществото да разчита повече на опита на възрастните хора, а не да се гледа на тях като на консуматори.

Нурие Црънгалова и Евгени Драганов изразиха мнение, че правителството полага усилия за подобряване живота на възрастните хора и обеща декларацията да бъде придвижена до компенетните страни. Тя пожела светли празници на гостите и им връчи като подаръци календари за следващата година.

Представителите на пенсионерските клубове отправиха покана към ръководството на Областна администрация Разград за провеждане на срещи по общини.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе