12 метода да изчистим лошата си карма

Понякога на добрите хора се случват лоши неща, и на лошите хора – също.

И за съжаление не можем да си обясним защо не ни върви или в определен период от време не сме така щастливи, както ни се иска.

YouTube

Дори и да знаем, че го заслужаваме и че не сме направили нищо, за да заслужим. И ето тогава идва най-простичкото обяснение – това е лоша карма. Нали? Няма друг възможен отговор.

Карма на санскрит означава „действие”. Тя е като еквивалент на закона на Нютон, че „Всяко действие има своето противодействие”. Когато говорим или правим нещо, ние предизвикваме сила, която реагира на нашите действия, заедно с тях.

Тази отвръщаща сила може да бъде променяна и дори прекратена, въпреки че повечето хора, надали биха могли да го сторят. Този закон за причината и следствието не е наказание. Човек не може да избяга от последствията от своите действия, той ще пострада от тях само тогава, когато моментът наистина назрее достатъчно.

Ако продължи да попречва на това „възмездие’ да дойде със своите действия, то тогава той може да отложи сбъдването на кармата си, за момент, в който условията са подходящи за това.

Ако човек успее да отложи кармата си докато е жив, то той може да усети влиянието ѝ във фазата между смъртта и следващия си живот. Или може да изчака още един живот, през който да се доразвие напълно, за да може после да си извади поука и да извлече истинската ѝ образователна стойност.

От друга страна, човешкият живот може да бъде толкова празен и изгубен, че полагащите му се благословии да не могат да бъдат изпълнени в следващ живот или на по-късен етап. Всички тези случаи попадат в графата “изчакване на по-добър момент или живот”.

Кармата и законите на кармата са неща познати от хилядолетия. Неща, на които не обръщаме внимание, заради забързаното вълче ежедневие, в което се опитваме оцелеем. Разберем ли, обаче, как да ползваме елементарният закон за кармата – ще подобрим драстично качеството си на живот. Казвам това твърдение и съм сигурен в него, защото съм го изпитал и продължавам да го изпитвам на гърба си. Именно този наглед прост закон обяснява всичко, което ни се случва по най-елементарният начин.

Точно този закон обяснява защо някои хора се радват на щастие, любов и спокойствие, а други претърпяват злополуки, страдат от болести или почти винаги са част от някаква гадост.

Законът за кармата е познат на човечеството от хиляди години и всъщност е много прост:

Това, което правиш на другите, се връща обратно при теб.

Всички българи са чували поговорките: „Каквото почукало – това се обадило“; „На каквото си постелиш – на това ще легнеш“ и „Каквото посееш – това ще пожънеш“, но никой не е осъзнал, че именно ние самите сме съдиите на самите себе си.

Ако физическото или психическото насилие, лъжите, изневерите, вътрешната злоба, желанието за мъст и др. са част от живота ти, то законът за кармата гарантира, че ще изпиташ същото върху себе си, докато се научиш да се държиш с ближните така, както искаш и те да се държат с теб.

Кармата може да се прояви секунди след като е вече причинена, или след време в този живот (прераждане) или което и да е от евентуалните ни бъдещи прераждания. Душата (нашата истинска същност) винаги помни цялото ни минало, докато физическия интелект (мозъка) е ограничен само до настоящето прераждане.

Къде действа законът на кармата?

Закона за кармата действа за това, което причиняваме на абсолютно всички същества – животни, растения, минерали, планети, същества отвъд физичната сфера, хора. Законът за кармата е валиден за:

– всички наши действия;
– думи;
– мисли;
– емоции / чувства.

Много хора си мислят: „Това, което си мисля си е моя работа.“ и „Това, което съм направил и ми се е разминало е минало-заминало“. Голяма грешка! Всичко е енергия и вибрации и нашите мисли и емоции се разпространяват в пространството както радиовълните. Докато действията ни са ограничени до обсега на физическото тяло, нашите мисли и емоции засягат цялото ни обкръжение и влияят върху държанието и постъпките на заобикалящите ни.

Силните отрицателни мисли и емоции причиняват „замърсяване“ на обкръжаващата ни среда (метафизична разбира се) по същия начин, както химикалите причиняват замърсяването на въздуха.

Това, че не виждаме и не чувстваме последствията от нашите мисли и емоции, не отменя кармата, която причиняваме и посяваме. Силата на ума е многократно по-голяма от тази на физиката ни, както и метафизичната енергия в сравнение с физическата.

Това са просто различни измерения. Именно поради тази причина, следите оставени от насилствените мисли и чувства, са много по-трайни и силни. Такива следи могат да останат в емоционалното и причинното тяло на човек за хилядолетия.

Вижте всички 12 ефикасни начина как да изчистим лошата си карма:

1. Направете списък с всички неща, за които сте благодарни точно сега. Напишете ги и поставете списъка някъде, където ще го виждате, за да ви напомня колко сте благословени.

2. Напишете писмо на прошката някой, който ви е наранил. ( Няма нужда да го изпращате, важното е да усетите прошката в сърцето си)

3. Напишете писмо, в което искате прошка от някой, когото сте наранили.

4. Практикувайте безвъзмездни актове на доброта – така егото се учи да не очаква отплата за всичко, което правите за другите.

5. Бъдете честни със себе си – анализирайте намеренията зад действията си. Дали правите нещо, защото чакате отплата или сте искрени. Егоизмът излиза скъпо само на егоиста.

6. Изучавайте себе си като се усамотявате и медитирате.

7. Носете красота навсякъде, където отидете –живейте радостно, живо ,страстно.

8. Не се безпокойте за това какво мислят другите за вас – това няма общо с вас.

9. Винаги се опитвайте да се поставите на мястото на другия и да видите нещата от друг ъгъл. Това е признак на съпричастност и състрадание, не на слабост.

10. Никога не съдете другите, защото никога не знаете цялата история.

11. Когато някой ви наранява, останете неутрални – обяснете му, че го прави като се опитвате да оставите каналите за комуникация отворени. Ако не срещата готовност са комуникация просто си тръгнете. Когато хората нараняват другите ,те го правят, защото са събрали твърде много гняв вътре в себе си и вие имате право да се защитите от негативната енергия, с която ви заливат.

12. Никога не наранявайте умишлено някого или нещо. Всички сме едно семейство на тази земя. Всички сме частички от Вселената и трябва да се отнасяме с любов и уважение един към друг.

Източник: Edna.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе