Дядо Коледа с подаръци и лакомства за 76 деца в Кубрат

За четвърта поредна година в Центъра за специална образователна подкрепа /бившо ПУИ „Д-р Петър Берон”/ в Кубрат се състоя коледно тържество.

YouTube

Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация в общинския център. На него присъстваха завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ към община Кубрат Здравко Вутов, общински съветници, представители на институции, учители родители и близки. С приветствие към децата в неравностойно положение от Центъра, с поздравления и благодарности към дарителите се обърна директорът на учебното заведение Добринка Добрева.

От името на кмета Алкин Неби към ръководството и организаторите на мероприятието бе отправен поздравителен адрес. Възпитаниците на Центъра изнесоха богата художествена програма. Децата пресъздадоха приказката за Червената шапчица на Шарл Перо, а също и приказката за вълка и седемте козлета на Братя Грим. Малчуганите танцуваха и се забавляваха, а публиката ги аплодира бурно. Най-интересния момент за тях настъпи с идването на Дядо Коледа. Той и Снежанка се погрижиха да има подаръци за всяко дете. Тази година подаръци и лакомства имаше за 76 деца, а те бяха подсигурени от дарители чрез кампанията „Снежинка“ на единствената жена-състезател по офроуд в България Мерлин Мехмедова от град Кубрат. „Призовахме децата да напишат писма до Дядо Коледа.

Публикувахме списъка с техните имена и желания. Всеки дарител трябваше да си избере дете и да напише името му като коментар в социалната мрежа. Всички подаръци са нови, добре опакован и надписани с имената на децата“, сподели Мерлин Мехмедова. Мехмедова благодари на всички дарители от страната и чужбина и призова тази акция да продължи и за напред, защото най-скъпия подарък за всички деца е добротата, обичта и грижата за тях. „Главната цел на тази кампания е да влее топлинка в сърцата на децата и да предизвика радост в очите им, мисля, че това видяха всички присъстващи“, сподели още Мерлин Мехмедова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе