Ученици и преподаватели от СУ „Хр. Ботев“ гр. Кубрат с участие в проект по Еразъм+

От 1.12. до 7.12.2019 г. група ученици и техните учители от СУ ”Хр. Ботев” гр. Кубрат посетиха гр. Мьонхенгладбах, Германия за участие в дейностите по проект EVA-Equality.Variety.Acceptance. на програмата Еразъм+, КД2.

Партньори по проекта са училища от Парну-Естония, Газиантеп-Турция, Ресенде-Португалия, Сан Пиер-Реюниън, Франция, Мьонхенгладбах-Германия и Кубрат-България. Арнел, Ния и Алис от 9а клас, както и Сечил от 11а клас от СУ „Хр. Ботев” гр. Кубрат спечелиха участието си в първата работна среща по проекта и заедно с Нина Цонева и Марина Йорданова посетиха училището на страната домакин. Учениците преминаха една по-различна седмица на обучение в училище. Натрупаха знания по немски език, история, география, философия и усъвършенстваха английския си език в една мултикултурна среда чрез общуване с връстници и техните семейства.

YouTube

Момичетата бяха настанени в семейства и живяха една седмица с тях, ходиха на училище заедно с децата на семействата, хранеха се заедно, гледаха филми и се забавляваха. Седмицата беше натоварена, защото те имаха и множество задачи по проекта за изпълнение. На срещи-разговори обсъдиха колко е важно да си толерантен и дискутираха какво ги обединява и кои са предизвикателствата за постигане на разбирателство при съвместното съжителство на хора от толкова различни култури и етноси.

Всички участници бяха гости на кмета на Мьонхенгладбах, посетиха гр. Кьолн, където имаха възможността да се насладят на величествената Кьолнска катедрала, посетиха и най-новата джамия, а преподавателите и синагогата в милионния град. Посетиха гр. Дюселдорф, където се насладиха на атракцията в музея Орбита и изпитаха уменията си за катерене. Разгледаха експонатите в музея за съвременно изкуство в Мьонхенгладбах. Ученичките от Кубрат впечатлиха всички, с които имаха възможността да общуват и получиха поздравления за отличните си умения по английски език както и за богатата си обща култура и знания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе