Десетки хранителни стоки за възрастни хора и хора с увреждания в Кубратско

Хранителни стоки бяха раздавани в навечерието на коледните празници в Дома за възрастни хора в с. Тертер и на хората с увреждания от клуб „Доверие“ в с. Беловец. Хранителните стоки са дарение от популярната верига КООП и ЦКС към която е Потребителната кооперция „Наркоп“ в Кубрат с председател г-жа Искра Антонова.

Припомняме, че дарителската акция с раздаването на хранителните стоки започна на 19-ти декември т.г. в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в лудогорския град. С хранителни стоки, с нови комплекти игри, лакомства и с коледно тържество бяха зарадвани в понеделник домуващите хора край с. Тертер. Лично г-жа Антонова поздрави всички присъстващи с пожеланието за весело посрещате на коледните и новогодишни празници.

YouTube

От своя страна директорът на дома г-н Метин Барзат благодари за трогателния жест и сподели, че подобни примери са важни и необходими за хората от третата възраст. По време на срещата г-жа Антонова получи благодарствено писмо и разбира се обичта на възрастните хора, с които тя разговаря дълго. След тази топла среща дарителската акция продължи и в село Беловец в присъствието на общинския кмет г-н Алкин Неби, неговата съпруга г-жа Семра Неби, кметът на селото г-жа Гюлнур Мустафова, председателят на клуб „Доверие“ г-жа Миннет Яхова и членове на клуба за хора с увреждания. Срещата премина в изключително задушевна и приятна атмосфера.

Кметът Неби благодари за дарението и сподели, че веригата КООП се е доказала не само у нас, но и в чужбина, подчертавайки отново, че Община Кубрат работи в тясно сътрудничество с ПК „Наркооп“ – Кубрат от дълги години и за това благодари лично на г-жа Антонова, която от своя страна също изказа благодарности към кметът за съдействието и отзивчивостта му. Кметът Неби посочи, че дарителската мисия на КООП отново е изиграла ключова роля и това трябва дълбоко да се уважава и цени. „Въпреки, че дарението не може да достигне до всичките 1700 човека с увреждания в общината, то е показателно и може само да затвърди значимата роля и популярността на търговската организация“, допълни още г-н Неби.

Благодарности към Централния кооперативен съюз и към Потребителната кооперация в Кубрат отправиха от сърце още кметът на селото г-жа Гюлнур Мустафова и председателят на клуба домакин г-жа Миннет Яхова. Госпожа Яхова благодари още на всички хора и организации, които са помагали и съдействали на клуба, в т.ч. тя благодари специално и на двама млади човека с увреждания, които са ги дарявали с нарисувани картини и винаги са оказвали подкрепа.

В края на срещата хората от Клуб „Доверие“ поздравиха г-жа Антонова с народната песен „Таз вечер Радо ще дойда“. Освен хранителни продукти Клуб „Доверие“ получи и книги, чиито автор е г-жа Искра Антонова. Срещата приключи с взаимни пожелания за светли коледни и новогодишни празници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе