Как да се спасите от преяждане по Коледа?

Коледните празници се свързват с богата трапеза, много веселие, подаръци, срещи с любими хора. Това са все хубави емоции, които чакате с нетърпение цяла година. Ала докато се наслаждавате на всички вкуснотии и наздравици, може на другия ден да ближете рани с разстроен стомах и зверски махмурлук.

Защо да си го причинявате?

YouTube

По-добре вземете мерки и заложете на баланса, за да си изкарате едни страхотни и пълноценни празници. Ето и какво да направите, за да не изпуснете края на масата на Коледа:

1. Започнете деня с лека закуска

Закуската е най-важното хранене за деня, но имайте предвид, че ви чака цял ден на трапеза и е по-добре да седнете леко гладни, а не с вече претоварен стомах.

Сутринта е най-лесно да се придържате към здравословния си режим дори по празниците, тъй като никой не ви задължава да опитате от всичко на масата. Можете да хапнете плодове, мюсли, йогурт с ядки или друга храна, която като цяло харесвате и е част от режима ви.

2. Не замезвайте междувременно

Дори да огладнеете до обяд или в паузата между обяд и вечеря, не се извинявайте пред себе си, че е празник, заради което може да налитате на сладкото наоколо. Дайте почивка на стомаха си и време да смели добре всичко, което сте погълнали към момента. Ако междувременно много огладнеете, хапнете плод, шепа ядки или дори лека зелена салата без дресинг

3. Пийте вода

Често бъркаме глада с жаждата. А когато пред очите ви има толкова много вкусна храна и се местите от маса на маса, почти забравяте да поемате течности. В резултат поглъщате много повече ненужна храна и калории. 20 минути преди да седнете на маса, изпийте една чаша вода. Ако след това усещането за глад продължава, пълнете чинията.

Важно! Когато се храните, приемайте минимално количество течност, защото тя разрежда стомаха и затруднява храносмилането. Накрая ще усещате тежест в стомаха и дискомфорт.

Източник: dnes.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе