Леден циклон атакува Гърция

Студените въздушни маси, които предизвестяват очаквания леден циклон „Ифестион“, започнаха да обхващат северните части на страната и до вечерта се очаква да засегнат почти цяла континентална Гърция.

Температурите вече падат. Според метеорологичния център в Атина в следващите часове „Ифестион“ ще удари районите Тракия, Източна Македония, Халкидики, Централен и Северен Егейски регион, Магнезия, Пелопонес и Южните Йонийски острови. Снеговалежи ще има още днес в райните Тракия, Източна Македония, Халкидики и Тесалия, пише newsbg.eu.

YouTube

Очакваните бурни ветрове постепенно ще се засилват, първо в Йонийско море, а след това и в останалата част на Егейско море, достигайки 10 бофорт. Корабите остават на котва.

Неблагоприятните метеорологични условия ще преобладават и по пътната мрежа от неделя вечер до понеделник на Богоявление. Снеговалежи се очакват от източната пътна мрежа на Пелопонес. Централна Гърция, Югоизточна Тесалия и Тракия. Издадени са инструкции за движение по пътищата поради лошото време.

Забранено е движението на товарни автомобили по националната пътна мрежа. Влизането в ски курорта Парнасос също е забранено.

В пълна готовност поради очакваното лошо време са и гръцките железници. От Атина до Александруполис са разположени снегомобили, за да се избегне замръзване на снега и създаване на проблеми с влаковете.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе