Мъж загина при сбиване на футболни фенове в Солун

Снимка: greekreporter.com

При сбиване между футболни фенове в Солун е загинал един български граждани, а двама други са били ранени.

Група от 9 българи е присъствала на футболна среща между двата солунски клуба „Арис“ и „ПАОК“ на 4 януари 2020 г. На 5 януари 2020 г. около 16:00 ч. българските граждани са се готвели за отпътуване, когато са били нападнати от около 20 души, привърженици на „ПАОК“.

YouTube

При инцидента един от българските фенове получава удар в главата, след което е блъснат от движещ се автомобил. Въпреки усилията на лекарите в местната болница той е починал. Полицията е установила превозното средство, а водачът му се издирва.

Други двама българи от групата са получили наранявания, приети са в болница в Солун, а в последствие са изписани. Останалите българи са невредими. Всички те са дали свидетелски показания пред полицията.

Генералното ни консулство в Солун е във връзка със засегнатите български граждани, с медицинските и полицейските служби в града. Гръцката полиция разполага с информация за извършеното нападение и ПТП и работи по задържане на извършителите. Тезата на гръцката полиция е, че се касае за непредизвикано нападение срещу българските граждани. Към тях няма повдигнати обвинения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе