Три признака, че е време да продадете колата си

Най-често автомобилите се сменят веднага щом на пазара се появи нов модел, но това правило важи най-вече за развитите страни. Според експертите съвременните коли рядко служат 10 години на един собственик.

Не така стоят обаче нещата в някои краища на света, включително в Източна Европа. За много собственици от този регион раздялата с колата е продиктувана от други причини. Те харчат огромни суми пари за чести ремонти, опитвайки се да възстановят работещите агрегати, но това има само временен ефект и след известен пробег проблеми се появяват отново. Има няколко основни признака, които показват, че любимият автомобил трябва да бъде подготвен за спешна продажба.

YouTube

Ремонт на двигателя

Ясен знак, че собственикът на автомобила е изправен пред основен ремонт на двигателя, е увеличената консумация на масло. Ако на всеки 1000 км пробег трябва да се доливат от 0,5 до 1 литър масло, ясно е, че се задава основен ремонт. Поява на син пушек от ауспуха, черен лъскав нагар върху свещите, „плаващи“ обороти, увеличен разход на гориво и намалена мощност на двигателя също са тревожни симптоми.

Ремонт на автоматичната трансмисия

Ремонтът на автоматична скоростна кутия също е много скъпа процедура. Поради това, ако започнете да забелязвате следи от масло под скоростната кутия, външен шум при работата й, а предавките започват да се превключват по-лошо, тогава е време да помислите за продажбата на автомобила.

Появата на ръжда по каросерията

От появата на корозия върху каросерията на автомобила е адски трудно да се отървете. В повечето случаи ръждата се появява повторно дори след внимателна обработка и пребоядисване. Особено често корозията възниква на места с лоша вентилация, където се натрупват мръсотия и влага.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе