До повече от 300 хил. души достигна посланието „Пиши, когато стигнеш“ само за месец

До над 300 хил. души достигна посланието „Пиши, когато стигнеш“ за месец. Преди всяка прожекция в повече от 30 киносалона в страната през декември бе излъчван краткият информационен клип на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, който нагледно показва какви са опасностите от използване на мобилен телефон докато се шофира. Инициативата се реализира в партньорство със Сдружение „Асоциация на българските киносалони“, а към нея се присъединиха и кината от веригите „Cinema City”, „Cine Grand” и „Кинополис“. От 4 декември 2019 г. до 2 януари 2020 г. видеото бе излъчено повече от 10 хиляди пъти на големия екран.

Благодарение на социалната ангажираност на партньорите, кампанията се проведе в един от най-силните периоди за киносалоните – когато посетителите са най-много, а хората очакват Коледните и Новогодишните празници. В тези дни излязоха и някои от най-дългоочакваните кино заглавия, които според данните на Асоциацията, са привлекли допълнителни зрители.

YouTube

Видеото на ДАБДП е с продължителност 20 секунди и акцентира на последствията, ако отделим дори само за няколко секунди вниманието си от пътя, за да отговорим на важно за нас съобщение по телефона си. В това можеха да се убедят и зрителите в киносалоните в Благоевград, Бургас, Габрово, Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Ловеч, Плевен, Пловдив, София, Търговище, Ямбол, Карлово, Сандански, и Сапарева Баня през изминалия месец.

По данни на МВР, всяка четвърта тежка кататсрофа у нас е само с едно превозно средство (т.нар. самокатострофирали). При тях са загинали 193 души и са ранени 2010 човека през 2018 година. Експертите по пътна безопасност са категорични, че една голяма част от тях са претърпели инцидент, заради отвличане на вниманието. Най-голям фактор за това е мобилният телефон. Затова Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ призовава – Пиши, когато стигнеш!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе