Десислава Атанасова: Семейството на Катерина има пълната подкрепа на държавата

Снимка: Facebook

Семейството на Катерина има пълната подкрепа на българската държава. Това съобщи народният представител Десислава Атанасова преди броени минути. По думите на народния представител случаят се следи от МВнР от първия момент, в който е сигнализирано за него. Десислава Атанасова е получила информация от външния министър Екатерина Захариева относно случая с бебето Катерина, което бе отнето от родителите му Мирена и Георги Славови и настанено в приемно семейство от социалните служби на 9 януари в Хамбург, Германия. Ето какво се казва в съобщението на г-жа Атанасова, споделено в социалната мрежа.

„Като член на Комисията по външна политика в 44 -то НС и като народен представител от 18 МИР Разград, днес получих информация от г-жа Екатерина Захариева – министър на външните работи, относно случая с бебето Катерина, което бе отнето от родителите му Мирена и Георги Славови от гр.Кубрат и настанено в приемно семейство от социалните служби на 9 януари в Хамбург, Германия.

YouTube

Министър Захариева ме увери, че случаят се следи от МВнР и лично от нея от първия момент, в който е сигнализирано за него. „Във връзка сме с всички страни, включително с германските власти, за изясняването на казуса. Консулът ни в Берлин е изпратен във Винзен и Хамбург за срещи с адвоката, семейството и представители на германски институции. Направил е постъпки да присъства на съдебното заседание, насрочено за 21 януари. Изискани са медицинските документи по случая, включително, за да бъде направена консултация с водещи български медицински специалисти. Родителите имат контакт и насрочени срещи с детето.“

Семейството има пълната подкрепа на българската държава, за което е и уведомена г-жа Славова от личен телефонен разговор с министър Захариева.“, посочва депутатът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе