Учени установиха какво доставя повече удоволствие дори от секса

Учени от MyndPlay установиха, че шопингът доставя по-голямо удоволствие от секса.

Специалистите в областта на неврокомпютърни интерфейси са заключили, че пазаруването може да замести секса и дори да достави по-голямо удоволствие от него за голяма част от хората. До този извод учените са стигнали чрез анализ на гама активността, която се генерира от мозъка на доброволците в изследването.

YouTube

Специалистите са установили, че хората, отдаващи се на пазаруване, могат да се квалифицират в две отделни категории. В едната спадат „вдъхновените купувачи“ – хора, които отиват в магазините с идеята да си купят нещо, което да подчертае тяхната натура и индивидуалност. В другата категория влизат хора, които пазаруват, за да са в крак с модата или да се впишат в обстановка, обкръжение, предава в. New York Post.

Резултатите от проучването са показали, че мозъчната активност при 84% от хората, отдаващи се на шопинга (вдъхновени купувачи) са показали същата активност, която се наблюдава и при любителите на сексуалните занимания и ласки или тези, които са победили в определено състезание. За тези хора пазаруването може да донесе по-голямо наслада от секса, когато е с цел. Удовлетворяващото усещане от покупката и насладата от новото притежание води до вътрешна превъзбуда, еуфория и повишено настроение.

Специалистите обаче отбелязват, че при втората група от категорията, е регистрирано по-голямо изтощение и умствена умора при процеса на пазаруване.

Източник: Framar.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе