Община Исперих представи проектобюджета си за 2020 година

Приоритет на местното ръководство е подобряването на пътната инфраструктура

Обществено обсъждане на проектобюджета на Община Исперих за 2020 година се проведе вчера в Заседателната зала на Администрацията. Приоритетите му представиха кметът Белгин Шукри, директорът на Дирекция „Икономическо развитие и финанси“ Янка Митева и началникът на отдел „Бюджет и счетоводство“ Танжу Рамадан. На обсъждането присъстваха общински съветници от различни политически партии, кметове на кметства и служители на Общината.

YouTube

Финансовата рамка на предложения бюджет е 24 724 184 лв, от които 15 942 275 лв. – дейности държавна отговорност и 8 781 909 лв. – дейности общинска отговорност.

„Приоритет за нас е подобряването на пътната инфраструктура в града и в селата“, коментира кметът и обясни, че в бюджет 2020 са заложени 3 058 165 лв. за текущи и основни ремонти на най-натоварените и компрометирани пътни участъци в града и в селата, което е  80,5 % от общата капиталова рамка.

Двойно увеличен е разходът, спрямо предходната година, за овладяване популацията на бездомните кучета. Увеличени са също средствата за подпомагане дейността на спортните клубове за 2020 година, които, в така заложената рамка, възлизат на 70 000 лева. В бюджета са предвидени средства за награждаване на граждани, които имат специални заслуги към града, за подпомагане на социално слаби семейства и студенти, на бездетни семейства за „Инвитро“ процедури, както и за подпомагане дейността на пенсионерските клубове и религиозните храмове.

Постъпилите въпроси и предложения от присъстващите бяха обсъдени и взети под внимание от Общинското ръководство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе