Проведе се тържествената сесия на Общинския съвет по повод Деня на Разград

Днес, 27.01.2020 г., Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествената сесия на Общински съвет-Разград по повод Деня на Разград – 28 януари.

Той връчи поздравителен адрес на кмета Денчо Бояджиев, в който се казва: „Длъжни сме да тачим своята история, да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм и да бъдем горди, че сме потомци на славен и борбен народ….

YouTube

Затова, 142 години след историческата дата 28 януари, нека сведем глави и да отдадем почит пред подвига и паметта на героите, пред храбрите им дела, безграничните им страдания и силната им вяра в бъдещето на България…

Нека бъдем единни в постигането на просперитет така, както предците ни са били единни в преследването на националните идеали и Освобождението! Желая Ви от сърце много здраве и още повече поводи да се чувствате свободни, горди и достойни жители на град Разград!“

На тържествената сесия единодушно бяха одобрени номинациите за званието „Почетни граждани на Разград“:  президентът на ПФК“Лудогорец 1945“ Александър Александров, проф. д-р по органична химия и бивш директор на Филиал Разград към Русенски Университет „Ангел Кънчев“ Нейко Стоянов, възрожденецът Никола Икономов (посмъртно) и анестезиологът и председател на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Мария Пеева.

Областният управител разгледа и откритата днес изложба от ученически фотографии, участвали в конкурса „Разград – уловени мигове“. Изложбата е организирана за поредна година от общината и ЦЛПР – Център за ученическо техническо и научно творчество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе