Честит празник, Разград!

Снимка: Данче Бозаджиева

Днес разградчани отбелязват 142 години от освобождаването на града от Османско владичество.

Празненствата по случай Празника на града започнаха още от вчера. На церемония в Общински културен център бяха връчени отличията „Почетен гражданин на Разград“. По-късно се проведе и празничен концерт „Среща край Момина чешма“ с участието на градски любителски състви и изпълнители.

YouTube

В 9 часа започва отбелязването на празника. В храм „Свети Николай Чудотворец“ ще се извърши празничен водосвет, посветен на Деня на Разград и заупокойна панахида за загиналите руски войни и български опълченци. 

От 10 часа във фоайето на Общински културен център ще стартира детско парти „Честит рожден ден!“, организирано за деца, родени на днешната дата – 28 януари.

В 13 часа на площад „Възраждане“ ще започне почетната обиколка на Разград от рокерски клубове.

В 16:30 часа в Синдикален дом на площад „Възраждане“ ще се проведе шествие на военните икони и въвеждането им в Мавзолея-Костница.

От 17 часа на площад „Възраждане“ започва площадно тържество и ритуал за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-Костница.

Днес и президентът Румен Радев ще посети Разград за участие в отбелязването на Празника на града. Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния караул от 17 часа, на площад „Възраждане“. След това президентът Радев ще приветства жителите и гостите на града за празника.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе