Синдикат „Огнеборец“ отбеляза 20 г. от създаването си

Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ отбеляза 20 г. от учредяването си на церемония в Централния военен клуб на 24 януари. Гости на тържеството бяха представители на политическото и професионалното ръководство на МВР и главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Събитието е в контекста на 30-годишнината от основаването на КНСБ, отбеляза вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Нанков.

„Огнеборец“ е една от последните структури, които се присъединиха към КНСБ, но бързо зае мястото си на отговорен синдикат и е един от най-борбените и отстояващи позициите си. Радваме се, че сте част от нашето минало и настояще и вярвам, че ще бъдете и част от нашето общо бъдеще, каза още Нанков.

YouTube

Стремим се да запазим достойнството и авторитета на нашата професия, подчерта президентът на синдиката Венцислав Станков. Той отдаде своята признателност към колегите му, които полагат основите на Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ през януари 2000 г. и напомни, че от 2012 г. синдикатът е член и на Европейския съюз и алианс на пожарникарите EFFUA.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе