Участници в конкурс, посветен на 60-годишнината от обявяването на Исперих за град, бяха наградени вчера

КМЕТЪТ БЕЛГИН ШУКРИ И ЗАМЕСТНИКЪТ МУ НАГРАДИХА УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА, ПОСВЕТЕН НА 60-ГОДИШНИНАТА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ИСПЕРИХ ЗА ГРАД

Днес, в Зала 1 на НЧ „Съзнание – 1891“ кметът Белгин Шукри и неговият заместник Аксел Кючюк наградиха участниците в конкурса „Исперих – град с името на хан“. Проявата се организира от Централна общинска библиотека „Петя Йорданова“ и Народно читалище „Съзнание – 1891“, в партньорство с Община Исперих, по повод 60-годишнината от обявяването на Исперих за град.

YouTube

В конкурса участие взеха над 90 ученици от училища на територията на община Исперих. Те бяха разпределени в три възрастови групи и се състезаваха в три категории: писане на есе, писане на стихотворение и изработване на рисунка – свободна техника. Членове на журито бяха г-жа Мария Николаева, г-н Георги Деков и г-жа Весела Белева – уредници към Исторически музей – Исперих.

Кметът поздрави всички участници и им пожела да бъдат все така активни, отговорни и устремени към нови върхове. Той сподели, че това е първото от поредица мероприятия, които ще се проведат, по случай 60-годишния юбилей на града, и увери присъстващите, че ще работи за това Исперих да стане един по-добър, по-модерен и предпочитан град за живеене.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе