Защо накланяме глава надясно, когато се целуваме

Всички хора на земята са програмирани така, че когато се целуват да се накланят надясно, информират специалисти от университета в Дака в Бангладеш.

48 двойки са участвали в проучване в столицата Бангладеш. Там целувката е нещо доста интимно и не е позволено да се разменя на публично място. Участниците е трябвало да се целуват в своите домове, а след това и в различни стаи. Учените са целели да установят дали подобно поведение е характерно и за хората извън Европа.

YouTube

Резултатите са показали, че мъжете са 15 пъти по-склонни да пристъпят първи към целувката. Отделно е установено, че и двамата партньори извиват главата си надясно. Според авторът на проучването д-р Резаул Карим мъжете са по-големите инициатори в целувката и то в доста голяма част от случаите. Инстинктивно те накланят главата си надясно, а партньорката отсреща се наглася според мъжа и последва посоката.

Ако човек е левичар или не има значение тогава, когато е инициатор на целуването.

Според специалистите наклонът надясно се обяснява още и с факта, че нивата на хормоните са разпределени неравномерно в двете полукълба на мозъка.

Източник: Framar.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе